fbpx
Ilmainen toimitus yli 150 € tilauksille

Forest is a state of mind

-vedossarja

Forest is a state of mind

Forest is a state of mind on kolmen grafiikanvedoksen sarja, jossa Teemu Järvi varioi lempiteemaansa metsää uudella tavalla.

Teokset Hare in the Snow, Forest Is a State of Mind ja See the Forest for the Trees on tehty käyttäen vanhoja, ladottavia kohopainokirjakkeita ja 1970-luvun letterpress-konetta.

Jokainen vedos on uniikki: väri on levitetty käsin jäljitellen luonnon epätäydellisyyttä ja sattumanvaraisuutta. Vedoksia on 20 kappaleen rajattu sarja, ja ne on numeroitu ja signeerattu.

Työt on tehty alun perin Glasshouse Helsinki -galleriassa pidettyyn Manifesto 21 -näyttelyyn, johon kutsuttiin 11 suomalaista taiteilijaa.

“Forest is a state of mind” (Metsä on mielentila) on ollut mottoni jo jonkin aikaa. Se on syntynyt omasta kokemuksestani. 

 Kun piirrän, mielessäni vaellan metsässä. Tätä mielentilaa haluan viestiä myös töilläni. Toivon, että ne voisivat toimia porttina rauhoittavaan metsään silloinkin, kun sinne ei ole fyysisesti mahdollista päästä.

Manifesto 21 -näyttely 

Manifesto 21 on kannanotto käsillä tekemisen ja analogisen kirjapainotekniikan puolesta. Näyttelyn kuratoi So Helsinki. Vanhan letterpress-koneen äärellä syntyi uniikkeja teoksia, jotka kuvittavat nykytaiteen keinoin katoamassa olevaa perinnettä ja sanan valtaa. Näyttely pidettiin 9.9.–2.10.2021 Glasshouse Helsinki -galleriassa.

Näyttelyn taiteilijat: Hanna Anonen, Jasmin Anoschkin, Inka Bell, Ilari Hautamäki, Teemu Järvi, Kaapo Kamu & Heikki Vienola, Otto Karvonen, Aimo Katajamäki, Eino Korkala, Ilkka Kärkkäinen

Osta vedossarja