fbpx
Ilmainen toimitus yli 150 € tilauksille

Taiteilijasta

Jokainen työ kumpuaa tekijänsä syvästä luontokokemuksesta.

Teemu Järvi

Taiteilija Teemu Järvi suosii perinteisiä työskentelytapoja vangitessaan kuviinsa pohjoisen luonnon ihmeitä.

Teemu Järvi on luontoaiheisiin erikoistunut taiteilija ja muotoilija. Eräaiheiset työt kattavat laajan kirjon taidegrafiikkavedoksia, kirja- ja lehtikuvituksia, käyttöesineitä ja erilaisia konsepteja.

Jokainen työ kumpuaa syvästä luontokokemuksesta: Teemu viettää suuren osan vuodesta metsässä ja vesillä. Hän kerää tai pyytää itse kuviensa mallit ja monet työvälineet. Näin syntyy tuotteita, jotka rakentavat sillan kiireisestä urbaanista arjesta ikiaikaiseen, rauhoittavaan luontoon.

Teemun taideteokset ja tuotteet syntyvät käsityötä painottavilla menetelmillä ja hän käyttää perinteisiä työskentelytapoja, kuten ruokokynää. Työt keskittyvät kaiken alkulähteeseen eli ihmeellisen monimuotoiseen luontoon, joka köyhtyy huolestuttavaa vauhtia ihmisen toimien seurauksena.

  Rakastan mustepiirtämisen spontaaniutta ja ennalta-arvaamattomuutta. Haluan vangita kuviini metsien ja vesistöjen luonnollista liikettä, valoa ja varjoa.

Piirtäessä kaikki lähtee tunteesta – siitä, että saan kiinni eläimen, linnun tai kasvin syvimmästä olemuksesta.

Kun villieläin tai lintu tulee luonnossa vastaan, tilanne on yleensä todella nopeasti ohi. Eläimestä ei ehdi nähdä yksityiskohtia mutta kohtaamiseen liittyy jokin tunne… Ammennan töihini inspiraatiota siitä tunteesta.

Piirrän ruokokynällä, johon tarvittavan järviruokon kerään itse järvestä. Pidän ajatuksesta, että saan piirtää luontokuvia luonnon tarjoamilla välineillä!