fbpx
Kesäkoti kauniiksi – koko mallisto –25 %

Kankaaseen kudottu

Kankaaseen kudottu

Teemu Järvi x Lapuan Kankurit

Teemu Järvi x Lapuan Kankurit -yhteismallistossa on Lapuan Kankurien pellavasta ja luomupuuvillasta Suomessa kutomia kodintekstiilejä, joita koristavat Teemu Järven piirtämät kuosit.

Heti ensisilmäykseltä ei ehkä uskoisi, ettei näitä monisävyisiä kuvia ole painettu kankaaseen. Sen sijaan kuviot on kudottu erityisellä jacquard-tekniikalla, jonka ansiosta piirroksien sävyt ja ruokokynän jälki toistuvat tekstiileissä kauniisti.

Teemun kuoseista tekee hienon se, että ne on oikeasti piirretty käsin, jolloin niissä näkyy käden jälki, sanoo Lapuan Kankureiden toinen omistaja, markkinointijohtaja Jaana Hjelt.

Molemminpuolinen, kankaaseen kudottu kuvio ei myöskään haalistu samalla tavoin kuin painettu. Oikein hoidettuna tuote on Hjeltin mukaan liki ikuinen.

Yhteismallisto on syntynyt ekologisista luonnonmateriaaleista yhteisten arvojen pohjalle, luontoa ja käsityötä kunnioittaen. Jacquard-kudonta vaatii erikoislaitteet sekä omanlaistaan osaamista ja tietotaitoa niin suunnittelussa kuin kudonnassa.

On aina inspiroivaa tehdä työtä sellaisten ihmisten kanssa, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti. Teemun periksiantamaton tarkkuus on hieno piirre: hän pohtii tarkasti jokaisen yksityiskohdan, Hjelt sanoo.

Teemu Järvi x Lapuan Kankurit -yhteistyömallisto laajenee vuosittain uusilla kuva-aiheilla.

Hare kitchen towel

Tutustu koko mallistoon